Mener tradisjonell finans posisjonerer seg mot krypto

Administrerende direktør i K33, tidligere Arcane Crypto, ser at finansgiganter nå posisjonerer seg for et «mer fragmentert finanssystem».
Administrerende direktør Torbjørn Bull Jenssen i K33, tidligere Arcane Krypto. Her fra LOs finanskonferanse i 2017. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Administrerende direktør Torbjørn Bull Jenssen i K33, tidligere Arcane Krypto. Her fra LOs finanskonferanse i 2017. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

I et intervju hos Finansavisen sier administrerende direktør Torbjørn Bull Jenssen i K33, tidligere Arcane Crypto, at han tror de mer tradisjonelle finansaktørene trekkes mot kryptovaluta i et marked preget av gjeld, inflasjon og rentehevelser.

– Helt nylig hadde vi nå den første listingen av en EFT i Europa. I tillegg er Nasdaq på ballen, og betalingskjempen Paypal lanserer stablecoin bygget på Ethereum. Man ser med andre ord en ekstrem institusjonell adopsjon, sier Bull Jenssen.

Han tror samfunnets situasjon kan bety at samfunnet går i en retning der det er et mye mer fragmentert finanssystem i fremtiden, og at det er derfor de tradisjonelle institusjonene nå gjør dette.

Selv forteller han at K33 har vridd sitt fokus mot en ny regulert og lisensiert indeks, som skal gjøre at selskapet kan rette seg mot det private fomuesmarkedet.

– Å lansere en indeks gjør det lettere å inngå partnerskap mot tradisjonelle finansmiljøer, sier Bull Jenssen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også