KLP med i oppstart av nytt investeringsfond

KLP vil være med i potensialet som ligger i norsk trevirke.
Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. | Foto: klp.no
Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. | Foto: klp.no

KLP, Investinor og skognæringen lanserer et nytt investeringsfond som skal investere i nyskapende bedrifter innen norsk skogrelatert sektor, skriver selskapene i en pressemelding. Fondet skal hete 3K6.

KLP og Investinor investerer 150 millioner kroner hver i fondet, mens skognæringen skyter inn eiendeler gjennom selskapet Shelterwood. Fondet vil forvaltes av Investinor.

– Skog er en viktig naturressurs med stort potensial som bærekraftig innsatsfaktor til verdiskaping. Vi gleder oss over å være med å etablere 3k&, som blir et fond som skal investere i næringsutvikling innen skogsektoren her i landet, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Nanvet 3K6 kommer av hvilket potensial partene mener det ligger i norsk trevirke.

«Eksportverdien ligger rundt 80 milliarder kroner over et 20-årsperspektiv, mens foredling i Norge har et anslått verdiskapingspotensial på 3600 milliarder kroner i den samme perioden. Fondets navn 3K6, en forkortelse for 3600, forteller hva partnerne jobber for: Å høste de store verdiene som ligger i videreforedling og næringsutvikling av norsk trevirke», skriver partene i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også