DNB hadde lavest netto fondstegning i mai – Nordea lå på topp

DNB Asset Management holder posisjonen sin som markedsleder, men i mai måned var nettotegningen negativ. 
av TEST TEST

I mai ble det solgt flere fond enn det ble kjøpt. Nettotegningen i mai gikk ned med 4,16 milliarder kroner. DNB Asset Management og Danske Invest Asset Management gikk mest ned med henholdsvis 4,45 og 3,54 milliarder kroner, viser markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening for mai

Nordea Funds var klart størst i mai på nettotegning på 2,54 milliarder kroner. Pareto Asset Management hadde nest mest tegninger med 0,8 milliarder kroner.

Endring i Forvaltningskapital

I mai økte forvaltningskapitalen totalt i bransjen med 12,6 milliarder kroner. DNB Asset Management hadde den største nedgangen i perioden på -3,31 prosent, men den største økningen i forvaltningskapital i kroner på 7,3 milliarder. 

Danske Invest Asset Management har i perioden den laveste endringen i forvaltningskapital med 3,5 milliarder kroner, og tilhørende prosentvis endring på -0,84 prosent. 

Årets første fem måneder

For årets første fem måneder er det Storebrand Asset Management som har størst nettotegning på 7,1 milliarder. DNB Asset Management ligger i andre enden, og har hittil i år hatt en negativ nettotegning på 15,7 milliarder kroner. 

DNB er fortsatt markedsleder, og har hatt en økning i forvaltningskapital på 48,6 milliarder kroner. Det er derimot Equinor Kapitalforvaltning som i år har hatt høyest relativ økning på 28,9 prosentpoeng. Forte Fondsforvaltning er de eneste i perioden som har hatt en negativ endring i forvaltningskapitalen på 11,57 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også