Argentum fikk 1,2 milliarder i overskudd i 2022

Det statlige investeringsselskapet har stått i både intern og ekstern uro i løpet av året, men sikret likevel et godt bidrag til statskassen. 
Adm. dir. Espen Langeland i Argentum. | Foto: Argentum
Adm. dir. Espen Langeland i Argentum. | Foto: Argentum

Det statlige investeringsselskapet Argentum, som investerer i unoterte verdipapirer, fikk et overskudd i 2022 på 1,2 milliarder kroner. 

I 2021 var overskuddet 4,5 milliarder. 

Argentum har siden starten i 2002 gitt en gjennomsnittlig avkastning på 14,2 prosent, mens fjorårets avkastning endte på 9,7 prosent, skriver Finansavisen

– I et år preget av økt usikkerhet i finansmarkedene, fortsetter private equity å stå seg godt. Argentum fortsetter å levere svært gode resultater, som gir avkastning og utbytte til staten som er selskapets eier, sier adm. direktør Espen Langeland i Argentum til avisen.

Langeland er nå fast administrerende direktør i selskapet. Han var før dette konstituert i rollen, etter at næringsminister Jan Christian Vestre slo ned på bonusstrukturen til ledelsen i selskapet og den mangeårige direktøren Joachim Høegh-Krohn valgte å gå. 

Foreløpig ser det ut som 2023 også skal bli et godt år for Argentum. 

– På kort sikt ser vi at det gjøres færre børsnoteringer, men vi opplever fremdeles god aktivitet i oppkjøpsmarkedet og venter en rekke transaksjoner fremover. Det er lavere inngangspriser og muligheter for å gjøre gode investeringer i annenhåndsmarkedet, sier Langeland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også