Torsdag skal Alecta-styrets skjebne avgjøres

Den svenske pensjonsgiganten har tapt stort på investeringer i amerikanske banker. 
Styreleder Ingrid Bonde i Alecta vil måtte svare på tøffe spørsmål når selskapets hovedstyre møtes torsdag. | Foto: Alecta / Pr
Styreleder Ingrid Bonde i Alecta vil måtte svare på tøffe spørsmål når selskapets hovedstyre møtes torsdag. | Foto: Alecta / Pr

Svenske Alecta har tapt om lag 20 milliarder kroner på investeringer i kriserammede amerikanske banker. Torsdag er det årlige møtet i fondets hovedstyre. Når de 37 representantene møtes, foregår det i stor grad som en vanlig generalforsamling i et aksjeselskap.

Vanligvis er gemyttene beherskede på disse møtene. Delegatene består av representanter for svensk arbeidsliv, likt fordelt mellom arbeidsgiver- og arbeidstakersiden.

Blant sakene som skal behandles, er ansvarsfrihet for styret i selskapet. Når et selskap har hatt store tap, er det vanlig at det blir noe diskusjoner rundt dette. 

Venter redusert risiko

Møtet er i år flyttet til et større lokale for å kunne få plass til flere tilskuere, etter et år der både forvaltningssjefen og selskapets administrerende direktør måtte gå av. 

Nå er det styreleder Ingrid Bonde som er stedfortredende konsernsjef fram til ny administrerende direktør er ansatt. 

Alecta har tidligere varslet at selskapet vil undersøke prosessene rundt investeringsbeslutningene som har gitt de store tapene. En representant for hovedstyret sier også til Dagens nyheter at hun forventer en gjennomgang og reduksjon av risikoen i selskapets investeringer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også