KLP kjøper bærekraftverktøy til alle hotelleiendommer

Kobler sammen samtlige hotellbygg i fire land i samme system. 
Miljørådgiver Ingvild Mysen i KLP Eiendom, Facility Manager Glenn Tolderlund ved Quality Airport Hotel Gardermoen og Jeppe Grøttland, kommersiell direktør i Varig. | Foto: KLP Eiendom
Miljørådgiver Ingvild Mysen i KLP Eiendom, Facility Manager Glenn Tolderlund ved Quality Airport Hotel Gardermoen og Jeppe Grøttland, kommersiell direktør i Varig. | Foto: KLP Eiendom

KLP Eiendom har inngått en avtale med Varig om kjøp av Varigs system for bærekraftsdata til alle sine 15 hotellbygg i Norge, Sverige, Danmark og Storbritannia. 

– Det gir oss en komplett oversikt over bærekraftsdataene til hotellbyggene våre. I Varig har vi blant annet en modul for å planlegge energitiltak, men ikke minst følge opp effekten av tiltakene straks de er gjennomført. Dette gjør det enklere for oss å få gjennomført energitiltak i den delen av vår bygningsmasse der leietaker selv håndterer driften, sier Kristian Strømmen, leder bærekraft i KLP Eiendom i en pressemelding. 

Varig spesialiserer seg på slike digitale løsninger som overvåker bygningers bærekraftsdata og setter dem sammen i ett grensesnitt. 

– Jeg tror det fremover blir veldig vanskelig å drive god forretning innenfor eiendomsbransjen uten å bry seg om bærekraft overhodet. Det kan bli en lite lønnsom affære. Bærekraft kan være komplekst og tidkrevende. Og, teknologi er helt nødvendig for å muliggjøre positiv endring raskt, sier Jeppe Grøttland, kommersiell direktør i Varig.

Hensikten er at gode systemer skal gi et ESG-fortrinn i den nye taksonomien for bærekraft. 

– Å jobbe med bærekraft har gått fra å være nice to do, til å bli en must do. Men kravene gir også positive utslag, blant annet ved at finanssektoren har et sterkt incentiv til å støtte grønne aktiviteter. Eksempelvis vil fremoverlente eiendomsaktører kunne få tilgang på gunstige vilkår og betingelser, som grønne lån. Gode miljøprestasjoner har også blitt viktig for å sikre eiendomsverdiene, sier Grøttland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også