Danske Bank avviser kritikk fra bærekraftorganisasjon

Danske Bank er anklaget for å ha gitt personkunder villedende informasjon om grønne fond. Banken avviser anklagen og sier de ikke aksepterer premisset. 
Arkivbilde. Danske Banks hovedkontor i København. | Foto: Philip Madsen
Arkivbilde. Danske Banks hovedkontor i København. | Foto: Philip Madsen

Denne uken ble det kjent at Danske Bank er klaget inn til den danske forbrukerombudsmannen for villedende informasjon til fondskunder om bærekraften i enkelte av deres fond. 

Bakgrunnen er at Danske Bank har investert en halv milliard danske kroner i selskaper innen fossil energi i 10 fond de merker som «grønne».

Danske Bank aksepterer ikke premisset for klagen. 

– Vi er ikke enige i premisset bak Mellomfolkeligt Samvirkes klage til ombudsmannen. Samtlige av de ti fondene det er satt fokus på ekskluderer blant annet fossilt brennstoff og termisk kull. Det betyr at vi ekskluderer selskaper som har mer enn fem prosent av omsetningen relatert til aktiviteter innenfor fossilt brennstoff og termisk kull, skriver Erik Eliasson, leder for ansvarlige investeringer i Danske Bank, i en e-post til finanswatch.dk

Banken presiserer at pengene som er investert kun er gått inn i selskaper som ligger under fem prosent omsetning fra fossilt brensel. 

– Vi evaluerer datagrunnlaget kontinuerlig og drar inn all ny, relevant informasjon som kan ha betydning for ekskludering. Det gjelder også selskapene klagen nevner, skriver Eliasson. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også