Storebrand endrer utbyttepolitikk

Som følge av kapitallett forretning oppdaterer Storebrand sin utbyttepolitikk og senker solvensterskelen for overkapitalisering.
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Storebrand
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Storebrand

I en pressemelding skriver Storebrand at selskapet er i god rute på å levere på vekstmålene for 2021 til 2023. Dette, sammen med at Storebrand frigjør kapital fra garantert virksomhet i avvikling, gjør at selskapet ser på seg selv som svært robust.

– Vi forventer høyere kapitalgenerering og fri kontantstrøm fremover, som vi vil bruke på en disiplinert måte for å øke avkastningen til aksjonærene, sier konsernsjef Odd Arlid Grefstad i Storebrand.

Derfor oppdaterer Storebrand sin utbyttepolitikk, hvor solvensterskelen for overkapitalisering senkes til 175 prosent.

«Storebrand har som mål å betale et utbytte på 50 prosent av konsernresultatet etter skatt. Styret har som ambisjon at ordinært utbytte per aksje minst skal være på samme nominelle nivå som året før. Ordinært utbytte utbetales ved en bærekraftig solvensmargin på over 150 prosent. Ved solvensmargin over 175 prosent uten bruk av overgangsregler er styrets intensjon å foreslå ekstraordinære utbytter eller tilbakekjøp av aksjer», skriver Storebrand at deres nye utbyttepolitikk er.

Selskapet skriver og at intensjonen er å gjennomføre tilbakekjøp av egne aksjer for 10 milliarder kroner innen 2030, gitt en solvensgrad på over 175 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også