FinansWatch

Hedgefond vil i økende grad investere i unoterte selskaper

Unoterte selskaper vekker i økende grad oppmerksomheten til flere internasjonale hedgefond enn børsnoterte selskaper.

Hedgefond ser i økende grad bort fra Wall Street når de skal finne kommende investeringer. | Foto: Timothy A. Clary / AFP / AP

Flere store hedgefond viser stor interesse for å investere i private selskaper, skriver FinansWatch.dk med henvisning til Financial Times.

For eksempel arbeider de internasjonale hedgefondene Third Point, Marshall Wace og Bluecrest Capital med å investere direkte i unoterte selskaper i stedet for de børsnoterte.

Bakgrunnen skal være at flere hedgefond håper å kunne skape noe av den samme avkastningen som kapitalfond har hatt over de seneste årene ved å investere i unoterte selskaper, fremfor børsnoterte virksomheter.

– Noen av de beste investorene har forstått at når aksjemarkedene er der de er, er mulighetene for å klare seg bedre enn markedet mye bedre i unoterte markeder, sier Cutler Cook, direktør i investeringsselskapet Clay Point Investors, til Financial Times.

Aktiver i private investeringer har vokst fra litt over to billioner dollar i 2010 til mer enn syv billioner dollar ved utgangen av sist år, ifølge tall fra Morgan Stanley. Til sammenligning har hedgefondindustrien vokst fra 1,9 billioner dollar til 3,6 billioner dollar.

Nesten hver tiende av verdens rikeste milliardærer jobber innen finans

Sterk vekst for alternative fond i Norge siste år

Tangen: – Oljefondet skal ikke bli et hedgefond 

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch