Tangen: – Oljefondet skal ikke bli et hedgefond

Oljefondsjef Nicolai Tangen understreker at den nye strategien ikke betyr at fondet går i en ny retning og skal bli en mer aktiv eier.
Leder for Oljefondet, Nicolai Tangen. | Foto: Norsk Telegrambyra As/Reuters/Ritzau Scanpix
Leder for Oljefondet, Nicolai Tangen. | Foto: Norsk Telegrambyra As/Reuters/Ritzau Scanpix

– Jeg tenker: Hvorfor skal vi eie alt? Vi trenger ikke å eie alt, vi trenger ikke å låne penger til alle. Vi kan være litt mer selektive, og få bort litt råtne epler og sånt. Det tenker jeg er en god strategi, sier leder for Oljefondet, Nicolai Tangen, til E24.

Denne uken la Oljefondet frem en revidert strategi frem til 2022, som vektlegger høy avkastning, ansvarlig forvaltning og åpenhet som viktige prioriteringer for fondet fremover.

Strategien har blitt revidert av hovedstyret i tett dialog med Norges Bank Investment Management (NBIM), i etterkant av at Nicolai Tangen har blitt ny leder av oljefondet.

Tangen understreker at den reviderte strategien ikke vil føre til at fondet tar en ny retning eller skal bli mer aktivt enn tidligere. Ifølge E24 skal strategien bidra til å utnytte noe av handlingsrommet sitt innenfor dagens mandat til å plukke bort «råtne epler».

– Oljefondet skal ikke bli et hedgefond, sier Tangen til avisen.

Nicolai Tangen har oppdatert strategien til Oljefondet 

Oljefondet med første milliardinvestering i sin nye aktivaklasse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter