FinansWatch

Andreassen: – Småsparere i ulveflokk er i stand til å ta knekken på ethvert hedgefond

En horde med hobbyinvestorer på Reddit velter etablerte amerikanske kapitalforvaltere over ende ved å sørge for en «short-skvis». Sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, mener at GameStop-sagaen viser småsparernes makt og at de kan utfordre store hedgfond. Han mener derimot at det ikke vil påvirke norske banker.

Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom i Eika Gruppen, mener GameStop-sagaen viser småsparernes makt og at de også kan utfordre store hedgfond | Foto: Eika Gruppen

– Dersom dette er en børsboble, er vi i unnfangelsesfasen mer enn i sluttfasen, sier Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonon i Eika Gruppen, til FinansWatch.

Andreassen spår hva som vil skje med den sagnomsuste GameStop-aksjen som eksploderte tidligere i januar etter en lengre periode med svake tall. Aksjen lå på rundt tre dollar per aksje i fjor, men i midten av januar nådde prisen nesten 350 dollar per aksje. Det skyldes at flerfoldige hobbyinvestorer på Reddit gikk inn for å øke aksjekursen via plattformens nesten tre millioner brukere gikk sammen om å kjøpe så mange GameStop-askjer som mulig.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch