Instabank kjøper Optin-portefølje

Instabank har kjøpt en portefølje med usikrede forbrukslån fra Optin Bank.
Robert Berg er administrerende direktør i Instabank. | Foto: Instabank
Robert Berg er administrerende direktør i Instabank. | Foto: Instabank

Verdien på porteføljen er 47,7 millioner kroner og transaksjonen vil bli fullført innen slutten av juni. Det kommer det frem i en børsmelding.

– Selv om det er en relativt liten låneportefølje er vi veldig fornøyd med vilkårene for transaksjonen som støtter våre ambisjoner om den lønnsomme veksten banken tidligere har kommunisert til markedet, uttaler Robert Berg, administrerende direktør i Instabank, i meldingen.

Finanstilsynet gjennomførte stedlig hos Optin Bank i mars og styret i banken fortalte at tilsynet så «illevarslende tegn på at hvitvaskingsregelverket ikke etterleves i banken, samt «diverse andre forhold».

Optin Bank har tapt rundt 125 millioner kroner de siste to årene. Tilsynet påla banken å skaffe til veie 100 millioner kroner i ny egenkapital innen utgangen av juni for å få fortsette driften.

24SevenOffice kjøpte seg inn i Optin Bank i fjor og ble storeier i banken.

24SevenOffice ville redde Optin Bank med en kapitalutvidelse på 100 millioner kroner, men ble stemt ned av en solid majoritet på generalforsamling i Optin Bank denne uken, skriver Shifter.

– Til tross for den alvorlige rapporten fra Finanstilsynet og at de bommet fullstendig på budsjettet, så stemmer de nei til granskning. De som stemmer imot, er altså fornøyde med tilstanden. Her lukter det ikke noe godt, for å si det sånn, sier 24SevenOffice-gründer Stian Rustad til Shifter etter generalforsamlingen i Optin Bank.

Styreleder i Optin Bank, Trygve Christian Moe, vil ikke kommentere saken til Shifter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også