FinansWatch

Forbruksbank slaktet av tilsynet - to parter jakter på konsesjonen

Forbrukslånbanken arbeider på spreng for å sikre videre drift

KAMP MOT KLOKKA: Optin Bank må skaffe 100 mnok i frisk kapital innen utgangen av juni | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Optin Bank-styret forteller at Finanstilsynet etter stedlig tilsyn i mars ser «illevarslende tegn på at hvitvaskingsregelverket ikke etterleves i banken, samt «diverse andre forhold».

Banken, som har tapt rundt 125 millioner kroner de siste to årene, får også pålegg om å skaffe til veie 100 millioner kroner i ny egenkapital innen utgangen av juni.

– Styret og ledelsen tar situasjonen på største alvor og jobber aktivt med å sikre videre drift. Selskapet har iverksatt en rekke umiddelbare tiltak og vil fremlegge ulike alternativer som aksjonærfellesskapet vil ta stilling til på generalforsamlingen, skriver styreleder Trygve Christian Moe til en epost til Finansavisen.

Førstkommende onsdag er det ekstraordinær generalforsamling der aksjonærene stemmer over et forslag fra storaksjonæren 24SevenOffice om å stille med frisk kapital.

24SevenOffice er interessert i bankkonsesjonen og de potensielle mulighetene det gir i å tilby factoring. Samtidig er Nordic Corporate Bank (NCB) interessert i å fusjonere med et bytteforhold til Optin Bank-aksjonærene på 600 Optin Bank-aksjer for hver NCB-aksje. 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch