Nordic Capital går helt ut av Nordnet

Nordic Capital var selskapet som tok Nordnet av børs i 2017. I november ble Nordnet børsnotert igjen og nå selger Nordic Capital alle sine aksjer.
Lars-Åke Norling, adm. direktør i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet
Lars-Åke Norling, adm. direktør i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet

Onsdag kveld meldte Nordic Capital at de var innstilt på å selge sine resterende aksjer i Nordet. Tidsunktet samenfaller med innløsningskarantenen på 180 dager etter børsnoteringen, skriver Dagens Industri.

Ved børsnoteringen i november hadde Nordic Capital 41 prosent av aksjene i Nordnet, men solgte seg da ned til ni prosent. Nå går også de siste aksjene ut i markedet.

Nordic Capital tilbød kjøperne av aksjene en rabatt på knappe fire prosent. Men kursen har steget med 58 prosent siden noteringen, så i låseperioden har Nordic Capitals beholdning steget med 1,3 milliarder svenske kroner i verdi.

– Nordic Capitals eiermodell er å investere i og utvikle virksomheter i verdensklasse gjennom å drive frem endringer og langsiktig utvikling i en begrenset periode. Nordic Capital er ikke evige eiere og nå ser vi frem mot å fortsette å se selskapet vokse på børsen, sier prtner Christian Frick i Nordic Capital til Dagens Industri.

Da Nordic Capital og Öhmangruppen, kontrollert av familien Dinkelspiel, kjøpte Nordnet og tok selskapet av børs for fire år siden var prisen 6,6 milliarder svenske kroner. I dag er markedsverdien i Nordnet 38 milliarder. Samtidig har kundemassen økt fra 600.000 kunder til 1,4 millioner kunder.

Kundeflukt fra fornybarfond – men forvalteren har klokkertro

Framtidsoptimismen kraftig styrket i Norge

Skar: – Et eventuelt fravær av Sbanken tydeliggjør Nordnets utfordrerposisjon 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også