Nordnet-resultatet opp med 160 prosent

Nordnet Norge melder om kjempevekst i første kvartal. Oppturen kommer på toppen av en svært sterk utvikling gjennom 2020.
Anders Skar, landssjef for Nordnet i Norge | Foto: Nordnet
Anders Skar, landssjef for Nordnet i Norge | Foto: Nordnet

Det går raskt oppover for Nordnet i Norge. I løpet av årets tre første måneder fikk selskapet 53.500 nye aktiver kunder. Tilfanget av nye kunder er mer enn dobbelt så høyt som i første kvartal 2020.

I en pressemelding kan Nordnet fortelle at veksten i første kvartal er sterkere enn hele veksten selskapet kunne registrere i 2019. Nordnets kunder i Norge har nå 110 milliarder svenske kroner på plattformen. Det tilsvarer en økning på 122 prosent.

– Vi opplever en voldsom interesse for sparing og investering generelt, og aksjehandel spesielt i det norske markedet, sier Anders Skar, landssjef for Nordnet i Norge i en pressemelding.

Den kraftige kundeveksten sørger for høyere inntekter til selskapet. Inntektene i årets tre første måneder steg med 92 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og endte dermed på 237,7 millioner svenske kroner.

Veksten i kostander følger et langt mer moderat tempo. Kostandene økte med 11 prosent, og endte dermed på 62 millioner svenske kroner.

I sum fører dette til et driftsresultat på 174,9 millioner svenske kroner, mot 67,2 millioner i samme kvartal 2020.

– Vi fortsetter å vokse inntektssiden kraftig, samtidig som kostnadene holdes stabile, kan Skar oppsummere.

På listen over høyderpunkter fra starten av året viser Skar til lanseringen av produktet «egen pensjonskonto». Etter at ordningen ble lansert 1. februar skal totalt 34.000 kunder ha valgt å flytte pensjonskontoen sin, av disse har 8.500 kunder valgt Nordnet.

–  Nordnet har så langt har en markedsandel på rundt 25 prosent i selvvalgt-markedet for pensjonskonto, noe vi er meget godt fornøyde med, sier Skar.

Det er ikke bare i Norge det går fra for Nordnet. Konsernet kan melde om et totalresultat før skatt på 829,6 millioner svenske kroner. Det er 126 prosent høyere enn i tilsvarende kvartal i 2020.

Les flere saker om Nordnet:

Skar i Nordnet: – Aksjelånsprogrammet handler om demokratisering

Ny kvartalsrekord for Nordnets aksjelånsprogram 

Nordnet: Netto aksjekjøp for 1,3 mrd i mars 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også