Nordnet: Netto aksjekjøp for 1,3 mrd i mars

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 42,6 milliarder kroner i mars og netto ble det kjøpt for 1,3 milliarder kroner. Kundene velger vekst framfor verdiaksjer.
Anders Skar, sjef for Nordnets Norges-kontor. | Foto: Nordnet
Anders Skar, sjef for Nordnets Norges-kontor. | Foto: Nordnet

Aker Horizons troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 146 millioner. Norsk Hydro topper salgslisten, med et nettosalg på 160 millioner kroner, framgår det av en pressemelding.

– De siste månedene har inflasjonen kommet på alles lepper igjen. Hvis inflasjonen tiltar fremover i tid, kan dette tvinge sentralbanker verden over til å øke rentene tidligere enn antatt. Ved økte markedsrenter vil flere av vekstbransjene oppleve motbør. Selv om FED-sjef Jerome Powell forsikret at det ikke ville bli en renteheving før 2023, vil jokeren her være inflasjon. Om Joe Biden får gjennomslag for enda en finanspakke slik det snakkes om, kan derimot rentevåpenet komme til å bli tvunget til å bli tatt i bruk tidligere enn antatt, heter det i meldingen.

Nordnet skriver at selv om vekstaksjer har opplevd motbør de siste månedene, har sykliske aksjer reist seg som fugl føniks.

Store, tunge olje- og energiselskaper har vist vei i starten av 2021. Olje, aluminium og diverse fraktrater er opp kraftig som en konsekvens av økt tro på økonomisk vekst. Dette har ført til at blant annet Oslo Børs har vært en av de bedre børsene i første kvartal 2021. Store selskaper som DNB, Equinor og Hydro er opp i området 7–30 prosent hittil i år, noe som har underbygget Oslo Børs indeks sterke utvikling.

Anders Skar i Nordnet: – Vi er et offer for vår egen suksess 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også