FinansWatch

Ny kvartalsrekord for Nordnets aksjelånsprogram

Nordnet har overført en rekordstor sum til sine kunder som har deltatt i aksjelånsprogrammet hvor man kan låne bort aksjer til short-handlere mot en pris.

sier Anders Skar, landssjef for Nordnet Norge . | Foto: Nordnet

Nordnets kunder som deltok i Nordnets aksjelånsprogram har fått utbetalt 1,8 millioner kroner tilsammen for fjerde kvartal 2020.

Det er ny rekord ut fra Nordnets egen statistikk over kvartalsvise utbetalinger siden programmets oppstart i 2019. Totalt har Nordnet utbetalt 10 millioner kroner til kundene sine gjennom programmet.

Aksjelånsprogrammet lar de av Nordnets kunder som har en investeringskonto hos Nordnet og eier aksjer på kontoen låne ut sine aksjer til shortsalg-spekulanter, mot en pris.

I tillegg får naturlig nok Nordnet en del av kaken, og tar en avgift på renten aksjene lånes ut for.

– Tradisjonelt får du som investerer i aksjer to typer avkastning – positiv kursutvikling og utbytter. Med vårt aksjelåneprogram har vi skapt en tredje type avkastning som tidligere har vært forbeholdt profesjonelle aktører, sier Anders Skar, landssjef for Nordnet i Norge i en pressemelding.

Man kan låne ut aksjer som er notert i Skandinavia og Finland i programmet.

– Norwegian er den aksjen som har gitt høyest utbetaling til kundene i fjerde kvartal. Flybransjen har vært under stort strukturelt press og har blitt påvirket særdeles negativt av corona. Norwegian med sin tunge gjeldssituasjon har vært spesielt sårbare, og dermed også et ettertraktet objekt å låne blant shorterne, sier Skar.

VFF: Høy nettotegning i fond fortsetter

Norske kapitalforvaltere fikk «betydelig høyere lønnsomhet» i 2020

Storebrand ønsker flere kvinnelige søkere til teknologi- og kapitalforvaltningsrollene  

Mer fra FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch