VFF: Høy nettotegning i fond fortsetter

Norske personkunder plasserte 4,5 milliarder kroner netto i verdipapirfond mars. 4 milliarder av disse ble satt i aksjefond. Hittil i år har de tegnet aksjefond for 8,9 milliarder kroner.
Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i VFF, melder om rekordtegning av fond i første kvartal. | Foto: Irene Sandved Lunde
Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i VFF, melder om rekordtegning av fond i første kvartal. | Foto: Irene Sandved Lunde

Hittil i år er det blitt nettotegnet andeler i norske verdipapirfond for 65 milliarder kroner, samlet for personkunder og institusjonelle. 14,4 milliarder ble tegnet i mars. Av dette ble seks milliarder tegnet i aksjefond, viser den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

Totalt har personkundene nettotegnet verdipapirfondsandeler for 12 milliarder kroner. Aldri før har man sett like høy tegning i et første kvartal som i år.

Personkundenes forvaltningskapital i norske verdipapirfond er nå på 308 milliarder kroner, en økning på syv prosent fra inngangen til året. I tillegg ble det tegnet pensjonsmidler med fondsvalg for 0,6 milliarder kroner i mars.

Proffene kjøpte rentefond

De institusjonelle kundene, som pensjonskasser, kommuner, forsikringsselskap og aksjeselskap, nettotegnet verdipapirfond for 8,4 milliarder kroner i mars.

Av dette ble 1,5 milliarder kroner satt i aksje- og kombinasjonsfond, mens 6,9 milliarder ble tegnet i ulike typer rentefond.

Utenlandske kunder nettotegnet norske verdipapirfond for 0,9 milliarder kroner forrige måned. Hittil i år har utenlandske kunder nettotegnet andeler for 5,5 milliarder kroner i norske verdipapirfond.

Rekordhøy nettotegning hittil i år

Ser man på alle kundegrupper samlet, ble det nettotegnet verdipapirfond for 14,4 milliarder kroner i mars, hvorav seks milliarder ble tegnet i aksjefond og 7,8 milliarder ble tegnet i ulike typer rentefond.

Så langt i år er det nettotegnet verdipapirfondsandeler for 65 milliarder kroner, det høyeste tallet i et første kvartal noen gang. Den totale forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond er nå på 1.597 milliarder kroner, en økning på 82 milliarder, eller 5,4 prosent siden starten av året.

Storebrand ønsker flere kvinnelige søkere til teknologi- og kapitalforvaltningsrollene

 Finansdepartementet inviterer finansbransjen til klimatest

Borea-fond har flerdoblet forvaltningskapitalen  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også