Finansdepartementet inviterer finansbransjen til klimatest

Finansdepartementet har sammen med Klima- og miljødepartementet lansert et verktøy for å vurdere klimarisiko i investeringsporteføljer. Nå trenger de hjelp til å teste verktøyet.
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn inviterer til test av et offentlig støttet verktøy for å teste klimarisiko i investeringsproteføljer. | Foto: Berit Roald / NTB
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn inviterer til test av et offentlig støttet verktøy for å teste klimarisiko i investeringsproteføljer. | Foto: Berit Roald / NTB

Verktøyet har det klingende internasjonale navnet Paris Agreement Capital Transition Assessment (PACTA), og er utviklet av den FN-støttede organisasjonen 2° Investing Initiative. Det skal kort fortalt gjøre det lettere for finansforetak å vurdere i hvor stor grad investeringsporteføljene deres er eksponert mot klimarisiko.

–  Verden har sluttet seg til Parisavtalen. Finansnæringen har en nøkkelrolle i å vri investeringene i riktig retning. Gode vurderinger av klimarisiko er viktig både for privat og offentlig sektor. Jeg håper at så mange som mulig ønsker å teste PACTA-verktøyet slik at vi får utviklet kunnskap om hva som er best mulig metoder for vurderinger av klimarisiko, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn i en pressemelding.

Det er både gratis og anonymt å bruke verktøyet.

Departementene vil sette opp flere informasjonmøter for dem som ønsker å delta.

Fjærestad i Creditsafe: – Det blir nok ingen konkursbølge

Høyres finansleder ut mot Støres plan om å bruke Oljefondet til klimaformål

Finans Norge skal utvikle en kompetanseportal for sine ansatte  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også