FinansWatch

Kundeflukt fra fornybarfond – men forvalteren har klokkertro

Storebrand Fornybar Energi har ligget lavest av alle norske fond målt etter avkastning hittil i år.

Forvalter Philip Ripman i Storebrand. | Foto: Storebrand

Storebrand Fornybar Energi er som navnet antyder et grønt fond som investerer i selskaper som jobber med bærekraftig og miljøvennlig energi. Fondet fikk en pangstart etter etableringen, drevet av interesse for fornybar energi.

Men siden har det gått kraftig nedover for avkastningen. Fra juni til januar steg fondet med 140 prosent, men siden da har det falt 30 prosent igjen, skriver DN.

Til og med april måned har kundene tatt ut 1,6 milliarder kroner av fondet, mens nettosalget har vært på 966 millioner. Forvaltningskapitalen er falt fra 4,6 til 3,1 millioner kroner.

– Det lange bildet er at vi var opp over 100 prosent, og ja, vi er ned en periode nå. Så jeg sover ikke godt av den grunn, det er aldri gøy å se røde tall, det er det ikke. Men selvfølgelig så aksepterer man innenfor et sånt type segment at det vil være volatilt, noe annet ville vært fryktelig rart, sier forvalter Philip Ripman i Storebrand til avisen.

Selv om enkelte av kundene har valgt å sikre seg mot videre tap og nedgang sier forvalteren at situasjonen ikke gjør at de vil endre på noe.

– At dette stopper opp, og til dels reverserer, etter en periode med noe svakere avkastningsutvikling, hverken utfordrer vår forvaltning eller vår tro på produktet, sier han og forklarer det hele med at fornybar energi er et veldig volatilt område som krever langsiktighet.

Framtidsoptimismen kraftig styrket i Norge

Bremsene på for DNBs rakettvekst i fondsmarkedet

Storebrand, regjeringen og myndighetene enes om felles klimarammeverk 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch