«Vennefondet» til Harald Espedal nesten doblet seg i 2020

Investor og tidligere direktør i Skagenfondene leverte både sterk avkastning og vekst i 2020.
Foto: Lyse
Foto: Lyse

Investeringsselskapet Salt Value AS, Harald Espedals «vennefond», har lagt bak seg et svært godt år og har passert over én milliard kroner i forvaltningskapital i 2020, skriver Stavanger Aftenblad/E24.

– Jeg vil kalle det et bra resultat, sier Espedal til Aftenbladet/E24.

Salt Value leverte i 2020 et resultat etter skatt på161 millioner kroner, mot 120,6 millioner kroner året før. Samtidig ble forvaltningskapitalen nesten doblet fra 565 millioner kroner til 1.034 millioner kroner. Salt hentet også tre ganger inn ny kapital i 2020, for til sammen 292 millioner kroner.

– Tilbake i mars og april kunne vi bare glemme de vanlige økonomiske modellene. Dermed måtte vi ty til helt nye datagrunnlag for å studere utviklingen i økonomien, sier han til avisen.

Espedal er tidligere direktør i Skagenfondene, forteller blant annet at han tok i bruk data fra kart- og trafikkselskapet TomTom som viste køer og full aktivitet i fabrikkområder i Kina. Han studerte også kortbruken i Norge og blant annet produksjonen anleggsmaskin-produsenter i Japan, som eksporterer til Kina.

– Alle data viste at pengene gikk over fra tjenester til varekonsum, og vi fikk bedre grunnlag for avgjørelsene våre, sier Espedal, som ikke vil gå direkte inn på investeringene fondet har gjort i 2020.

I 2020 fikk Salt Value en samlet avkastning på 14,8 prosent, mens hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 4,5 prosent.

Ifølge Aftenbladet/E24 har Espedal flere sparebanker på favorittlisten, i tillegg til Kid, Bonheur, Europris og Sats.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også