FinansWatch

Henter 20 milliarder til nordisk eiendomsfond

Med 1,9 milliarder euro klare til nye investeringer er eiendomsinvestoren Nordic Real Estate Partners, NREP, fjerde fond det største nordiske eiendomsfondet noensinne.

Utenfor Stockholm i Sverige investerer NREP i 108 nye leiligheter, som takket være en kombinasjon av solenergi og jordvarme skal ha null ekstern energibruk. | Foto: Nordic Real Estate Partners

I en pressemelding melder selskapet at 40 prosent av beløpet allerede er forpliktet nye investeringer og at listen over potensielle investeringsobjekter allerede overstiger fondets gjenværende kapital.

NREPs investerer hovedsakelig innen tre segmenter: logistikk, boliger og omsorgsboliger. Alle disse er gjenstand for økende etterspørsel.

– Vår strategiske tilnærming til eiendom har klart seg godt gjennom koronakrisen og vist seg å være veldig robust. Den har også ført til mange nye muligheter innen våre tre hovedsegmenter”, sier Claus Mathisen, administrerende direktør i NREP i pressemeldingen.

Mathisen peker blant annet på alle de nordiske hovedstedene mangler utleieleiligheter for mennesker med lav og middels inntekt og at en aldrende skandinavisk befolkning vil skape stor etterspørsel etter flere omsorgsboliger.

I meldingen kommer det frem at de første investeringene i fondet inkluderer 12 omsorgsboliger, hovedsaklig i Sverige, samt en rekke innovative bærekraftige boliginvesteringer, som utvikling av 108 nullutslippsleiligheter rett utenfor Stockholm, samt et stort boligprosjekt med ca 400 DGNB Gold-sertifiserte leiligheter i Sydhavn i København.

I Norge er et nytt samarbeid med Oslo House etablert, for å utvikle boliger i Oslo-regionen.

De er først og fremst pensjonsfond, både internasjonale og nordiske, som har puttet penger inn i NREPs fjerde fond. Fra Norge er blant annet Optimum og Strømstangen representert.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch