FinansWatch

Oppkjøpsfond med sterk vekst

Altor økte inntektene med 35 prosent i 2019 etter at de startet å forvalte midlene til en ny kunde. Nå øker de teamet i Norge. 

Foto: Altor Equity Partners

Altor økte inntektene med 18 millioner kroner i 2019. Ifølge siste regnskapstall ble inntektene i fjor 70 millioner kroner, opp fra 52 millioner kroner i 2018.

Etter skatt fikk oppkjøpsfondet et overskudd på 9 millioner kroner, opp fra 6,3 millioner kroner året før.

– Økningen i omsetning i 2019 har med å gjøre at vi har begynt å forvalte kapital for en ny fondskunde. Totalt forvalter vi nå midler for fem fond, sier Pål Stampe i Altor, til Finansavisen.

Altor Equity Partners er et privateid equity-selskap, som har fokus på oppkjøp og videreutvikling av foretak i Skandinavia. Selskapet har base i Stockholm ble grunnlagt i 2003, men de satser også

– Økt fondsmidler har ført til at vi har utvidet Altor-teamet i Norge, noe som forklarer kostnadsøkningen sammenlignet med 2018. Likevel fikk vi samlet en solid økning på bunnlinjen i fjor, sier han til avisen.

Altor forvalter fem investeringsfond som har fokus på oppkjøp av mellomstore selskaper i en rekke bransjer innen blant annet helsevesen, teknologi, energi og industri.

Forbrukerrådet mener fondsformidlere koster kundene 2,6 milliarder for mye i året

Nordnet tilbyr fire nye fond i samarbeid med storbank  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch