Oppkjøpsfond med sterk vekst

Altor økte inntektene med 35 prosent i 2019 etter at de startet å forvalte midlene til en ny kunde. Nå øker de teamet i Norge. 
Foto: Altor Equity Partners
Foto: Altor Equity Partners

Altor økte inntektene med 18 millioner kroner i 2019. Ifølge siste regnskapstall ble inntektene i fjor 70 millioner kroner, opp fra 52 millioner kroner i 2018.

Etter skatt fikk oppkjøpsfondet et overskudd på 9 millioner kroner, opp fra 6,3 millioner kroner året før.

– Økningen i omsetning i 2019 har med å gjøre at vi har begynt å forvalte kapital for en ny fondskunde. Totalt forvalter vi nå midler for fem fond, sier Pål Stampe i Altor, til Finansavisen.

Altor Equity Partners er et privateid equity-selskap, som har fokus på oppkjøp og videreutvikling av foretak i Skandinavia. Selskapet har base i Stockholm ble grunnlagt i 2003, men de satser også

– Økt fondsmidler har ført til at vi har utvidet Altor-teamet i Norge, noe som forklarer kostnadsøkningen sammenlignet med 2018. Likevel fikk vi samlet en solid økning på bunnlinjen i fjor, sier han til avisen.

Altor forvalter fem investeringsfond som har fokus på oppkjøp av mellomstore selskaper i en rekke bransjer innen blant annet helsevesen, teknologi, energi og industri.

Forbrukerrådet mener fondsformidlere koster kundene 2,6 milliarder for mye i året

Nordnet tilbyr fire nye fond i samarbeid med storbank  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også