Investorer rømmer fra amerikanske høyrisikofond

Pengene haqr rent ut av amerikanske fond som kjøper høyrisikoobligasjoner den siste tiden. Forrige uke endte nettosalg på 4,86 milliarder dollar. Det er det høyeste nivået siden koronatoppen i midten mars.
Såkalte «junk bonds» er ikke et sted amerikanske investorer vil være akkurat nå. | Foto: Colourbox
Såkalte «junk bonds» er ikke et sted amerikanske investorer vil være akkurat nå. | Foto: Colourbox

Frykt for de økonomiske konsekvensene av pandemien, og økende uro over hva som vil skje i det amerikanske presidentvalget har fått amerikanske investorer til å rømme fra de mest riskikable investeringerne, skriver Financial Times.

Tall fra EPFR Global viser at forrige uke endte ddet med et nettosalg på 4,86 milliarder dollar, drøyt 46 milliarder kroner. En av de største taperne var fondet Black Rock iShares som hadde et utstrøm på nesten to milliarder dollar i løpet av to dager.

David Norris, ansvarlig for det amerikanske kredittmarkedet i selskapet TwentyFour Asset Management sier til avisen at han venter en økt volatilitet i markedet inn mot valgdagen 3. november og at Donald Trumps kommentarer om hvorvidt han vil akseptere et valgtap eller ikke er «foruroligende».

En annen ting som har bidratt til uro i markedet er om det kommer en ny økonomisk redningspakke eller ikke før valget. Både sentralbanksjef Jay Powell og visesentralbanksjef Richard Clarida har vært tydelige på at amerikansk økonomi trenger Fedl i større grad for å hente seg inn.

Gjennomsnittrenten på amerikanske såkalte «junk bonds» har økt med et halvt prosentproeng i september til 5,83 prosent. Det er det høyeste nivået på to måneder.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også