Fondet til Sissener jr. gjør det best av obligasjonsfondene

Sissener Corporate Bond Fund er ett av fire fond som har oppnådd positiv avkastsning i 2020. Fondet har også gjort det bedre enn konkurrentene de siste 12 månedene.
Etter obligasjonsmarkedet fikk seg en skikkelig knekk i midten av mars, har markedet snudd i likhet med resten av markedet. | Foto: Colourbox
Etter obligasjonsmarkedet fikk seg en skikkelig knekk i midten av mars, har markedet snudd i likhet med resten av markedet. | Foto: Colourbox

I en gjennomgang Finansavisen har gjort av samtlige obligasjonsfond, er det fondet til forvalter Philippe Sissener i fondet Sissener Corporate Bond Fund som gjør det klart best.

I 2020 er fondet ett av fire som har oppnådd positiv avkastning, mens det også har gjort det best i sin kategori de siste 12 månedene.

– Vi forutså ikke korona, og det er ingen av selskapene vi er investert i som har tjent på pandemien, sier Philippe Sissener til avisen.

Han forklarer at fondet har klart å styre unna en del av de selskapene som er hardest rammet og som fortsatt handler med betydelig rabatt.

– I obligasjonsmarkedet er kupongen den viktigste bidragsyteren til avkastning over tid, og det er viktig å kjøpe de selskapene som har evne til å betale renter underveis og refinansiere lånene sine ved forfall, sier forvalteren til Finansavisen.

Etter obligasjonsmarkedet fikk seg en skikkelig knekk i midten av mars, har markedet snudd i likhet med resten av markedet. Sissener Corporaate Bond Fund har det siste året hatt en avkastning på 5,8 prosent, mens det hittil i år er fondet opp 2,6 prosent.

Blant de konkurrerende fondene Vibrand Kreditt og Heimdal Høyrente oppnådd en avkastning de siste 12 månedene på 4,7 og 4,6 prosent. Storebrand Rente + N og SR Bank Kreditt gjør det svakest i denne fondskategorien, og har det siste året oppnådd 2,8 og 0,4 prosent i avkastning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også