FinansWatch

Kapitalforvalter styrker det nordiske teamet

Alfred Berg Kapitalforvaltning har signert en samarbeidsavtale med EAB Group Plc i Finland for å styrke sin nordiske tilstedeværelse.

Alfred Berg Kapitalforvaltning har 60 ansatte i Oslo og Stockholm, og forvalter 115 milliarder kroner | Foto: Illustrasjon: Colourbox

Alfred Berg Kapitalforvaltning har fredag signert en samarbeidsavtale med EAB Group Plc (EAB) i Finland. Avtalen innebærer at EABs forvaltningsteam i Finland integreres med Alfred Bergs forvaltningsteam i Norge og Sverige.

– Gjennom avtalen med EAB styrker vi vår nordiske tilstedeværelse. I tillegg til våre erfarne forvaltningsteam i Oslo og Stockholm, vil vi nå også ha dyktige forvaltere med tung lokal kompetanse i Helsinki. EABs lange erfaring og kompetanse innen alternative investeringer vil også komplettere vår øvrige forvaltning på en god måte, sier Helge Arnesen, administrerende direktør i Alfred Berg Kapitalforvaltning, i en melding.

Det nordiske forvaltningsteamet i Alfred Berg vil utgjøre mer enn 20 forvaltere og analytikere basert i Oslo, Stockholm og Helsinki. Teamet vil forvalte verdier for rundt 120 milliarder kroner på vegne av nordiske og internasjonale kunder.

– Dette er en unik mulighet til å arbeide sammen med Alfred Berg i Norge og Sverige. Jeg er sikker på at samarbeidet vil skape store verdier for våre kunder, sier Daniel Pasternack, Daniel Pasternack, administrerende direktør i EAB Group Plc.

EAB Group Plc har 88 ansatte fordelt på 13 kontorer i Finland og selskapet forvalter rundt 30 milliarder kroner. Alfred Berg Kapitalforvaltning har 60 ansatte i Oslo og Stockholm, og forvalter på sin side 115 milliarder kroner.

BNP Paribas Asset Management eier 100 prosent av Alfred Berg Kapitalforvaltning og er største aksjonær i EAB Group.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch