BNP Paribas' Norden-sjef frykter høsten

Både børs og M&A-aktivteter kan gå på en smell når den tøffe hverdagen slår til i høstmørket. Det mener den franske investeringsbankens mann i nord, svensk-finske Eirik Winter.
Foto: PR/BNP Paribas
Foto: PR/BNP Paribas

Det kraftige oppgangen på verdens børser efter nedgangen i februar-mars har fått mange å snakke om en børsboble.

Det mener Eirik Winter er litt mye.

– Det er litt sterkt å snakke om en boble. Men jeg kan tenke meg at børsen vender ned når den mørke virkeligheten kommer i oktober-november. Når de reelle effektene begynner å vise seg, sier Winter til den svenske avisen Realtid.

Samtidig peker Winter på at det finnes enorme mengder med penger fra gigantiske krisepakker i systemet og at rentene er historisk lave.

– Da vil aksjer fortsatt være veldig attraktive.

De siste ukene har vist en økt aktivitet på oppkjøpssiden. Ifølge kommer det av at mange selskaper må ta tøffe beslutninger om sin virksomhet og skille ut deler som ikke hører til kjernevirksomheten, men også fordi det finnes flere mange selskaper som ikke har investert nok i teknologi.

– Jeg tror vi vil få se en hel del diskusjoner om sammenslåinger og samarbeid, sier Winter, som legger til at om det kommer en nedtur i høst vil den også påvirke M&A-området.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter