FinansWatch

Storebrand-forvalter har tjent i bøtter og spann for kundene

Porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand Asset Management forvalter 800 milliarder kroner, og gikk all inn da koronakrisen traff som verst. Det grepet har gitt milliardgevinst.

Forvalter Olav Chen har fått mye tyn for sitt grep, men sier at han har fått full uttelling. | Foto: CF Wesenberg / Kolonihaven.no

Storebrand Asset Management forvalter 800 milliarder kroner og har 100 milliarder i taktiske mandater. Ifølge E24 gikk de sistnevnte milliardene «praktisk talt all inn» i aksjemarkedet etter koronaraset.

– Vi har aldri vært så overvektet som i april og har derfor tjent i bøtter og spann for kundene våre siden mars. Vi fikk mye tyn da vi gjorde det, men vi gønnet på og har aldri tjent så mye penger for kundene våre som nå, sier porteføljeforvalter Olav Chen til avisen.

Forvalteren har tatt litt aksjegevinst den siste tiden og forventer at dette også i en viss grad vil fortsette i tiden fremover.

Chen har ikke lyst til å si eksakt hvor mye Storebrand har tjent på aksjeoppgangen, men sier at det er snakk om et milliardbeløp.

– Vi har fått uttelling for vårt scenario og kommer til å trimme overvekten noe fremover, men per august måned er vi fortsatt overvektet i alle aksjeregioner, forklarer Chen til E24.

Storebrand venter 50.000 nye kunder fra Insr-kjøpet

Storebrand setter klimakrav: Leverandører som ikke samarbeider kan miste kontraktene 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch