FinansWatch

Kan gå mot børsnotering for Nordnet allerede i år

I 2017 ble Nordnet kjøpt opp og tatt av Stockholmsbørsen av de nye eierne. I juli hintet den største eieren om et mulig comeback på børsen. Det kan nå komme tidligere enn antatt

Kan snart være tilbake på børs. | Foto: Nordnet

Det var venturekapitalselskapet Nordic Capital og Öhmangruppen, som kontrolleres av familien Dinkelspiel, som sammen kjøpte ut Nordnet fra børsen for 6,6 milliarder svenske kroner.

I juli hintet storeier Öhmangruppen at de var klare for å diskutere en ny børsnotering av Nordnet, dersom Nordic Capital var villige til å selge seg ut.

Nå avslører avisen Dagens Industri at selskapet langt på vei er nær en ny børsnotering. Det kan blir aktuelt for Nordnet-sjef Lars Åke Norling å ringe i børsbjellen allerede før årsskiftet, oppgir anonyme kilder til avisen.

Både Nordic Capital som eier 39 prosent av Nordet og familien Dinkelspiel som kontrollerer 60 prosent av aksjene via Öhmangruppen og andre selskaper har avstått fra å kommentere ryktene direkte.

Letter på sløret

Nordic Capital-partner Christian Frick melder til avisen via sin presseavdeling at «Nordnet har gjennomgått en suksessrik forandring siden 2017», mens styreleder i Nordnet og Öhmangruppen, Tom Dinkelspiel, skriver i en e-post «at det er en aktiv eiers rolle å alltid se over ulike strategiske alternativer».

For knapt en måned siden leverte Nordnet et rekordresultat på 369,1 millioner svenske kroner. Fremste konkurrenten Avanza leverte et lignende resultat og har etter to sterke rapporter i år blitt belønnet med kursvekst på 63 prosent fra nyttår.

Det gjør at det finnes gode muligheter for en pen gevinst for hovedeierne i Nordnet, skulle de velge å ta selskapet på børs igjen.

Nordnet-eier åpner for børscomeback 

– Personkundene har lest og forstått bruksanvisningen for langsiktig sparing 

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch