Nordnet-eier åpner for børscomeback

Etter å ha levert sitt beste kvartal noensinne ønsker en av Nordnets største eiere å ta selskapet på børs igjen. Dersom institutsjonelle eiere vil selge seg ut.
Tom Dinkelspiel, styreformann i Öhmangruppen. | Foto: Öhmangruppen
Tom Dinkelspiel, styreformann i Öhmangruppen. | Foto: Öhmangruppen

Nordnet leverte sitt beste kvartal noensinne i andre kvartal i år, godt hjulpet av virksomheten i Norge. Inntektene økte med 75 prosent i kvartalet og driftsresultatet vokste med 349 prosent til 369,1 millioner SEK.

I 2017 kjøpte risikokapitalinvestoren Nordic Capital og Öhmangruppen selskapet og tok det av børsen. Öhmangruppen er kontrollet av den svenske familien Dinkelspiel.

Nå åpner Öhmangruppen opp for å ta Nordnet på børs igjen, skriver Dagens Industri. Öhmangruppen eier i dag 30 prosent av aksjene i Nordnet, mens Nordic Capital eier 40 prosent. Dinkelspiel-familien eier gjennom andre selskaper ytterligere 30 prosent av Nordnet.

Spørsmålet om børsnotering har ennå ikke vært behandlet i styret.

– Men vi vet jo alle at Nordic Capital etter hvert vil se på enten en børsnotering eller salg. Vårt håp og ambisjon er å sitte igjen som eiere. Vi får se etter ferien om det er på tide å diskutere spørsmålet, sier styreformann Tom Dinkelspiel i Öhmangruppen til DI.se.

Han sier det var riktig å ta Nordnet av børs i 2017, men at det nå begynner å bli skikket for en ny notering.

– Jeg synes fordelen med å være unotert er at vi kan fokusere helt på å utvikle bra produkter. Når vi plukket selskapet av børsen var det tøft i starten og resultatet gikk betydelig ned, men nå kjenner vi at vi legger sten på sten for å gjøre dette til verdens beste brukeropplevelse, sier Dinkelspiel.

Han understreker at samarbeidet med Nordic Capital fungerer godt og at det vil fortsette fremover. Styrebehandling av ny børsnotering vil de ta når tiden er inne, sier Dinkelspiel.

Norge bidro sterkt til Nordnets beste kvartal noensinne

Nordnet: – Aktivt forvaltede fond og indeksfond likestilles prismessig 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også