Landet godkjennelse: – En merkedag for oss

Fusjonen mellom Fremtind Forsikring og Eika Forsikring har fått tommel opp fra Finanstilsynet.
GODKJENT: Hege Toft Karlsen blir konsernsjef i det sammenslåtte selskapet. | Foto: Fremtind
GODKJENT: Hege Toft Karlsen blir konsernsjef i det sammenslåtte selskapet. | Foto: Fremtind

– Dette er en merkedag for oss, og vi gleder oss til vi kan slå kreftene våre sammen. Planleggingen for fusjonen går etter planen, og vi kan nå mobilisere med full kraft i begge organisasjoner. Vi vil med dette forsterke posisjonen til «forsikring i bank»-konseptet, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i Fremtind i en pressemelding.

Finanstilsynet har gitt godkjennelse på enkelte vilkår. Fra før har Konkurransetilsynet også godkjent sammenslåingen, som er planlagt til 1. oktober.

De to selskapene og deres respektive eiere, Sparebank 1 Gruppen, DNB Bank og Eika Gruppen, signerte 19. januar 2024 endelig avtale om fusjon.

Fortsatt gjenstår enkelte tekniske godkjennelser, opplyser partene.

– Med Eika Forsikring på laget blir Fremtind et enda mer kraftfullt selskap, med større risikobærende evne. Selskapet vil bli enda bedre rustet for å konkurrere i et marked som fremover krever svært robuste aktører, sier styreleder i Eika Forsikring, Sverre V. Kaarbøe.

Sammenslåingen skjer ved at Sparebank 1 Gruppen, DNB Bank og Eika Gruppen overfører sine respektive aksjer i Fremtind Forsikring og Eika Forsikring til et nytt felleseid holdingselskap, Fremtind Holding.

DNB Bank vil i tillegg kjøpe et antall tilleggsaksjer fra Eika Gruppen for å oppnå det avtalte eierforholdet i Fremtind Holding. Overføringen av aksjer og DNB sitt kjøp av tilleggsaksjer vil skje 1. juli 2024. 

Fremtind Forsikring og Eika Forsikring planlegges deretter fusjonert gjennom en fusjon mellom selskaper med samme eier, med Fremtind Forsikring som overtakende selskap. Fusjonen er planlagt vedtatt snarlig, og planlagt gjennomført 1. oktober 2024. Det fusjonerte selskapet vil være heleid av Fremtind Holding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også