Hardt vær preget Gjensidige-resultatet

Men Norges største skadeforsikrer tjente fortsatt penger i første kvartal. 
– TØFFE VÆRFORHOLD: Konsernsjef i Gjensidige, Geir Holmgren, er tydelig på at kvartalsresultatet bærer preg av hardt vær i starten av Q1. | Foto: Gjensidige
– TØFFE VÆRFORHOLD: Konsernsjef i Gjensidige, Geir Holmgren, er tydelig på at kvartalsresultatet bærer preg av hardt vær i starten av Q1. | Foto: Gjensidige

Gjensidige Forsikring fikk et teknisk resultat i første kvartal på 704 millioner kroner i første kvartal. Det er ned 411 millioner kroner sammenlignet med første kvartal 2023. Da var det tekniske resultatet 1.115 millioner. 

Combined ratio ble 92,6 prosent i kvartalet, mot 86,9 prosent i tilsvarende periode i fjor. 

Resultat før skatt endte på 1.076 millioner kroner, ned fra 1.491 millioner i fjor.

– Vi fortsetter å ha en veldig sterk veksttakt. Vi navigerte veldig godt gjennom et tøft kvartal som var sterkt preget av krevende værforhold, sier konsernsjef Geir Holmgren i en børsmelding. 

Premieinntektene i kvartalet ble 9.474 millioner kroner, opp fra 8.532 millioner kroner i samme periode i fjor. 

– Jeg er imponert over organisasjonens evne til å håndtere nok et kvartal med et uvanlig høyt antall skademeldinger. Vi har tatt godt vare på kundene våre når det gjelder som mest, og behandlet skademeldinger godt og effektivt, fortsetter han. 

Selskapet leverte et finansresultat på 447,6 millioner kroner, ned fra 794,1 millioner året før. 

Konsernsjefen mener selskapet har gode forutsetninger for å levere et godt forsikringsresultat videre i 2024. 

– Vi vil fortsette å fokusere på lønnsom vekst, og ytterligere forbedre effektiviteten i hele konsernet, som sammen med vårt sterke produkttilbud og solide kapitalposisjon lover godt for fortsatt solide resultater og attraktiv avkastning til våre aksjonærer, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også