De ansatte positive til bytte av helligdager

– Det er viktig for oss å anerkjenne og respektere mangfoldet blant våre ansatte, og sikre at alle føler seg sett, anerkjent og verdsatt.
HELLIGDAGER: Etter at If ga de ansatte fritt valg i bytte av helligdager, har de mottatt gode tilbakemeldinger. | Foto: Pr/if
HELLIGDAGER: Etter at If ga de ansatte fritt valg i bytte av helligdager, har de mottatt gode tilbakemeldinger. | Foto: Pr/if

Etter at ledelsen i If bestemte at de ansatte skulle få lov til å bytte ut tre helligdager med valgfrie dager, opplever selskapet at de ansatte har mottatt nyheten meget positivt. 

– Dette var en idé som kom fra ledelsen i If, og sammen med ledelsen har vi utarbeidet en nordisk løsning med noen lokale tilpasninger der det er litt forskjeller mellom landene. Fra et tillitsvalgt-perspektiv synes vi dette er en interessant ordning å prøve ut, så får vi se hvordan det blir i praksis, sier hovedtillitsvalgt i If, Sindre Ryan, til Finansfokus

Karina Messel, arbeidsgiverrepresentant i If, sier at det er viktig for konsernet å respektere mangfoldet blant de ansatte. 

– Det er viktig for oss å anerkjenne og respektere mangfoldet blant våre ansatte, og sikre at alle føler seg sett, anerkjent og verdsatt. Mange helligdager er relatert til kirkeåret i landet vi jobber i. Men If er en multikulturell organisasjon, og derfor kan de nasjonale helligdagene begrense mulighetene våre ansatte har til å feire helligdager som er sentrale i deres kultur og tro. Retten til å feire sine egne høytider er viktig for å fremme en inkluderende arbeidskultur, sier hun. 

Ifs kommunikasjonssjef, Ellen Paulsen, sier at det har vært bytter i alle land, og at tilbakemeldingene har vært meget gode. Dette støtter hovedtillitsvalgt Ryan seg til. 

– På den ene siden har vi ulike høytider i de ulike religionene. Samtidig er det også ønskelig at vi som medarbeidere og samfunn har et samhold på tvers av religionene. Vi ønsker ikke at dette skal skape skiller. Det er ikke noe jeg frykter, men det er en problemstilling jeg er oppmerksom på. Et annet poeng er at selv om folk har ulike religioner, så lever vi alle i ett samfunn. Selv om man tilhører en religion der langfredag ikke er en helligdag, så er det en dag naboene og vennekretsen også har fri. Da kan det være mange som heller ønsker å ha fri sammen med resten av samfunnet, selv om man da ikke ser på dagen fra et religiøst perspektiv, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også