Gjensidige-advokat klager inn dommer etter tirade fra motpart i retten

Gjensidiges advokat mener dommeren burde grepet inn etter det hun mener var gjentatte personangrep fra motparten.
BEHANDLING: Klagen skal behandles i Tilsynsutvalget for dommere 11. april. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
BEHANDLING: Klagen skal behandles i Tilsynsutvalget for dommere 11. april. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

I oktober i fjor møttes Gjensidige og Magic Properties i Hordaland tingrett. Gjensidige anklaget eiendomsselskapet for forsikringsjuks etter en brann, men vant ikke frem i retten. Dommen er anket til lagmannsretten.

Under en utspørring av daglig leder i Magic Properties, milliardæren Tom Rune Pedersen, skal det ha oppstått amper stemning.

– Jeg har svart deg, men jeg kan ikke gjøre noe med din hjernekapasitet. Jeg beklager, skal Pedersen blant annet sagt til Gjensidiges advokat, Merete Anita Utgård, ifølge Bergensavisen som var til stede i retten.

– Jeg har aldri blitt skjelt ut på den måten før, kommenterte Utgård til avisen under en pause i rettssaken.

Nå er tingrettsdommer Helge Haugland klaget inn til Tilsynsutvalget for dommere av advokat Utgård, for påstått brudd på god dommerskikk, skriver samme avis.

– Som aktør i retten må en advokat kunne forvente at dommeren griper inn ved direkte og gjentatte personangrep, skriver Utgård i sin klage, ifølge Bergensavisen.

Dommer Haugland bekrefter i sitt tilsvar at det var en «utblåsning/tirade» mot Utgård, men mener det gikk rimelig fort over. Han tar imidlertid selvkritikk.

«I ettertid ser jeg at jeg kunne minnet Pedersen på at vi var i en rettssal, og bedt ham om å unngå slike utbrudd. Jeg oppfattet ikke det som særlig viktig der og da, siden min hovedoppgave er å få opplyst saken slik at jeg kan treffe en riktig avgjørelse», skriver Haugland i tilsvaret.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert av vår søsteravis AdvokatWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også