Ble frastjålet dyr elsykkel og senere dømt for forsikringsbedrageri

En mann fra Hønefoss ble frastjålet elsykkelen sin, men endte opp i retten siktet for forsikringsbedrageri. 
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB

Mannens kostbare elsykkel forsvant i juni i fjor. Han meldte inn tyveriet til forsikringsselskapet. Og dagen etter sendte han inn en kvittering på kjøp av en slik sykkel til 53.999. Men kvittingen var ikke for sykkelen som var stjålet, skriver Romerrikes Blad.

Nylig møtte mannen i retten, hvor han tilsto bedrageriet. I retten ble det understreket at denne typen kriminalitet er lett å gjennomføre og vanskelig å avdekke, og utgjør et betydelig samfunnsproblem som fører til at forsikringskostnadene for allmennheten blir større enn de burde vært. Allmennpreventive hensyn veier derfor tungt. 

Ringerike, Asker og Bærum tingrett ga mannen et fradrag i straffen for tilståelsen, fordi retten mener at «det må legges vekt på at det ikke er bestridt at siktede faktisk hadde blitt frastjålet den aktuelle sykkelen, og at det således «kun» var kvitteringen som var falsk», står det i dommen.

Straffen ble betinget fengsel i 16 dager, med en prøvetid på to år. Han må også betale en bot på 15.000 kroner. Mannen vedtok dommen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også