Landkreditt Forsikring med combined ratio på 98,8 prosent

Landkreditt Forsikring hadde nær 650 millioner kroner i premieinntekter i fjor, men satt igjen med under 2 millioner kroner da alle skader og driftskostnader var bokført.
TRUFFE AV VÆRET: Ane Wiig Syvertsen er administrerende direktør i Landkreditt Forsikring. | Foto: Bård Gundersen
TRUFFE AV VÆRET: Ane Wiig Syvertsen er administrerende direktør i Landkreditt Forsikring. | Foto: Bård Gundersen

Landkreditt Forsikring endte 2023 med et resultat etter skatt på 36,7 millioner kroner, opp fra 27,8 millioner kroner i 2022.

Resultatforbedringen skyldes ene og alene selskapets finansinntekter. For i likhet med resten av bransjen ble også Landkreditt Forsikring hardt truffet av været i 2023.

Forsikringsresultatet endte på 1,8 millioner kroner for året samlet. Selskapet skriver at dette er bank planen og at avviket skyldes store avviklingstap og ekstraordinært mange værrelaterte skader.

Selskapets samlede skade- og kostnadsandel (combined ratio) ble 98,8 prosent for 2023. Ser man kun på skade- og kostnadsandel for erstatningskostnadene for selskapets egen regning, endte dem på 100,7 prosent.

Forsikringsselskapet skriver i årsrapporten at det har registrert en betydelig økning i værrelaterte skader, og skader fra vanninntrengning i private hjem og bygninger. Sistnevnte er den kraftigst voksende skadeårsaken for selskapet. Ifølge rapporten skal særlig uværet «Hans» ha rammet mange gårdsbruk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også