Eika Forsikring leverer sitt svakeste resultat siden 2018

Forsikringsselskapet går så vidt det er med overskudd i det forsikringstekniske resultatet, og leverer et av sine svakeste resultater på mange år.
Konsernsjef i Eika Gruppen, Steinar Simonsen.
Konsernsjef i Eika Gruppen, Steinar Simonsen.

Eika Forsikring fikk et forsikringstekninsk resultat for fjerde kvartal i 2023 på 5,9 millioner. Det er en nedgang på 95,5 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2022, som den gang endte på 131 millioner kroner. Det forsikringstekniske resultatet for året er på 192 millioner, som også er en kraftig nedgang fra 650 millioner i 2022.

Selskapet leverte i fjerde kvartal et resultat før skatt på 100 millioner kroner. Det er kun litt over halvparten av de 197 millionene selskapet leverte i samme periode året før. 

For året er resultatet etter skatt på 380 millioner, en nedgang på 246 millioner fra 2022, og det svakeste resultatet siden 2018.

«Resultatet er preget av høye skadekostnader grunnet værrelaterte skader, økt skadefrekvens og høy inflasjon sammenlignet med tidligere år», skriver selskapet i en børsmelding. 

Eika Forsikring melder at de opplever god vekst i premieinntektene, og at skadekostnadene for året er sterkt drevet av inflasjon, svak norsk kronekurs, naturskader og svært varierende vær- og klimaforhold.

Forsikringsselskapet hadde en combined ratio for egen regning i fjerde kvartal på 100,8 prosent, som også er en betydelig oppgang fra 86,9 prosent året før. 

Skadeprosenten for fjerde kvartal endte på 76,9 prosent, opp 13 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også