Analytikerne venter opptur for Storebrand i fjerde kvartal

Analytikerne tror Storebrand kommer til å oppnå et langt bedre resultat i fjerde kvartal, enn det de gjorde i tredje kvartal 2023. 
Konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad. | Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand/PR
Konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad. | Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand/PR

Onsdag slipper Storebrand resultat for fjerde kvartal. 

Ifølge analytikerestimater Storebrand har innhentet, forventer analytikerne i snitt et resultat etter skatt på 891 millioner kroner. Det blir i så fall en økning fra tredje kvartal, som endte med et resultat på 642 millioner. 

Økningen skyldes i hovedsak en forventet økning i gebyr- og administrasjonsinntekter, samtidig som det også forventes mindre nedskrivning av immaterielle eiendeler enn i tredje kvartal 2023.

Estimatet er basert på forventningene fra 11 analytikere som følger selskapet. 

I snitt forventer analytikerne at segmentet «savings - non-guaranteed» (resultatene til Storebrand Livsforsikring AS, SPP Pension & Försäkring AB, Storebrand AssetManagement AS and Storebrand Bank ASA) til sammen vil ende på 674 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er i så fall en økning på 187 millioner kroner, sammenlignet med 487 millioner kroner i tredje kvartal 2023. 

Insurance-posten (drifts- og rapporteringsenhet bestående av Storebrands forsikringsenheter) tror dog analytikerne vil reduseres med 49 prosent, fra 100 millioner kroner i tredje kvartal 2023 til 51 millioner i fjerde kvartal.

Storebrands driftsresultat tror analytikerne vil øke med 160 millioner, fra 605 millioner i tredje kvartal til 765 millioner i fjerde kvartal 2023.

Storebrand legger frem tallene for fjerde kvartal på onsdag morgen klokken 07:30.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også