Tryg samarbeider om gjenbruk av parkett

Skal gjenvinne parkett som en del av deres bærekraftsarbeid. 
GJENVINNING: Tryg samarbeider med flere aktører om å bli bedre på gjenvinning av blant annet parkett. | Foto: Tarkett
GJENVINNING: Tryg samarbeider med flere aktører om å bli bedre på gjenvinning av blant annet parkett. | Foto: Tarkett

Tryg har, sammen med skadehåndteringsselskapet Recover og gulvleverandøren Tarkett, inngått et partnerskap for å gjenbruke mest mulig når uhellet er ute. 

– I vårt bærekraftsarbeid har vi et ekstra fokus på gulv og parkett. Sammen med våre skadebegrensningspartnere jobber vi hele tiden for å redde og bevare mest mulig av verdifulle ressurser, og dermed få ned forbruket av nytt gulv, forteller skadedirektør for bygningsskader, Steffen Andreas Gjørva i Tryg Forsikring.

De skriver at det hvert år selges omtrent 2,6 millioner kvadratmeter med parkett i Norge, og etter en vannskade er det gulvet som oftest blir rammet. Denne avtalen skal sørge for en sirkulær modell for gjenvinning av gulv som må rives.

– Det sørger for mer effektiv ressursbruk, økt materialgjenvinning, og reduksjon av CO2-utslipp, sier Gjørva. 

74.000 kvadratmeter

Tryg skriver at de hvert år fjerner 74.000 kvadratmeter gulv etter vannskader. Noe de mener indikerer hvor store mengder som som potensielt kan gjenvinnes. 

- Frem til nå har det vært normal prosedyre å levere gulv til et avfallsanlegg. Vår returløsning redder viktige ressurser, samtidig som sirkulære løsninger handler om å redusere klimaavtrykket. Det forutsetter innovativ materialbruk, sier Per Olaf Øxseth, som er administrerende direktør for Tarkett.. 

Gulveleverandøren sier at de henter gulv der skaden har oppstått, og ta den med til en fabrikk hvor de behandler det skadede gulvet. Her tar de av topplaget av tregulvet, som de behandler og bruker på nytt. 

Eik

- Eik er en verdifull og etterspurt ressurs. Ved at vi jobber sirkulært, reduserer vi dermed uttaket av nye råvarer, sier Øxseth. 

Recover sier de tar FNs bærekraftsmål seriøst, og dette samarbeidet er bare starten for et tett samarbeid. 

- Det er derfor naturlig for oss å ta del i et viktig miljøsamarbeid som bidrar positivt på mange områder sier Alfred Hegnar, CCO i Recover.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også