Regjeringen har vedtatt nye regler for naturskadeforsikring

En ny forskrift om naturskadeforsikring endrer flere av reglene for n aturskadeforsikringsordningen. De nye reglene vil gjelde fra 2025.

Fredag vedtok regjeringen i statsråd nye regler om naturskadeforsikring.

Ifølge en pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet har dagens ordning blitt kritisert, blant annet fordi forsikringspremien over tid har blitt satt for høyt. Dette skal ha ført til at enkelte forsikringsselskaper har opparbeidet seg stor naturskadekapital, og dette har ifølge meldingen vært uheldig, blant annet av konkurransehensyn.

Reglene i den nye forskriften legger opp til at det nå vil bli satt av naturskadekapital i et fond som blir forvaltet av Norsk naturskadepool. Ordningen skal innebære at naturskadekapitalen i poolen skal vokse i år med overskudd, og at selskapene skal kunne trekke på naturskadekapitalen i år med underskudd. 

Det skal også etableres en overgangsordning. Ifølge meldingen skal endringene bidra til å sikre at naturskadekapitalen, og avkastningen den genererer, blir brukt til å dekke naturskader. Noe som videre skal sikre mer likeverdige forutsetninger for konkurranse mellom forsikringsselskapene.

Norsk Naturskadepool skriver på sin side at den nye forskriften viderefører en del av regelverket, men at den på mange punkter er endret og utvidet. Dette skal særlig gjelde med etableringen av et sentralt naturskadefond og oppgaven et til poolen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også