Krevende vær preget fjerde kvartal for Gjensidige

Konsernets combined ratio var over 90 prosent i kvartalet. 
VÆRET PÅVIRKET: Konsernsjef i Gjensidige, Geir Holmgren, legger ikke skjul på at den kalde vinteren preget Q4-tallene. | Foto: Gjensidige / Pr
VÆRET PÅVIRKET: Konsernsjef i Gjensidige, Geir Holmgren, legger ikke skjul på at den kalde vinteren preget Q4-tallene. | Foto: Gjensidige / Pr

Gjensidige fikk et forsikringsteknisk resultat på 734 millioner kroner i fjerde kvartal 2023. Ned fra 1.101 millioner kroner i samme periode i 2022. Nedgangen i forsikringsresultatet skyldes ifølge selskapet en høy underliggende frekvensskadeprosent. 

Combined ratio ble 92,2 prosent, opp fra 86,8 prosent i Q4 2022. 

– Krevende vinterforhold med mye snø og lave temperaturer i fjerde kvartal fortsatte inn i 2024. Vanskelige kjøreforhold og frostskader på eiendommer bidro til et stort antall skademeldinger og henvendelser fra kunder. I samarbeid med leverandørene våre har kompetente og dedikerte medarbeidere tatt godt vare på kundene, sier konsernsjef Geir Holmgren i en børsmelding. 

Resultat før skatt ble 1.606 millioner kroner, ned fra 1.674 millioner i samme periode i fjor. Etter skatt kan Gjensidige vise til et resultat på 1,1 milliarder kroner i kvartalet. 

Finansresultatet vokste

Selskapets finansresultat ble 1.876 millioner kroner i kvartalet, en økning på over 900 millioner fra samme periode i 2022. Da ble finansresultatet 968 millioner kroner. Finansresultatet ble påvirket i positiv retning av lavere renter og positive aksjemarkeder. Det er i tråd med hva flere av analytikerne spådde på forhånd. 

– Vår sterke vekstkraft er veldig oppmuntrende. Vi håndterer inflasjonen godt, og vi har solide virkemidler på plass for å dempe virkningene av den høye skadefrekvensen i Norge. Vi vil fortsette å fokusere på lønnsom vekst, og ytterligere forbedre driftseffektiviteten, sier Holmgren.

Pensjonsvirksomheten fikk et resultat før skatt på 113,7 millioner kroner, ned fra 134,7 millioner i fjerde kvartal 2022. Nedgangen skyldes ifølge selskapet et lavere forsikringsresultat, og en økning i netto finansinntekter. 

Økte årsresultatet

Konsernets brutto årsresultat i 2023 ble 5.551 millioner kroner. En solid økning fra 4.317 millioner kroner i 2022. 

Forsikringsresultatet for året ble 4.469 millioner kroner i 2023, ned fra 5.536 millioner i 2022. Combined ratio for året ble 87,6 prosent. 

Ifølge selskapet var det en økende frekvensskadeprosent, flere storskader og økende driftskostnader som bidro til nedgangen i forsikringsresultatet. I tillegg var også utbetalinger i forbindelse med skader etter stormen «Hans» en påvirkende faktor. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også