Forsikringssvindler slapp fengsel etter tilståelse

En mann fra Vesterålen angret seg og tilsto etter forsikringssvindel. Han unngikk dermed ubetinget fengsel. 
Midtre Hålogaland tingrett. | Foto: Terje Pedersen/NTB
Midtre Hålogaland tingrett. | Foto: Terje Pedersen/NTB

Ifølge dommen startet mannen i 2020 brann i en bil med hensikt å få utbetalt erstatning fra forsikringsselskapet sitt. I etterkant leverte han inn skademelding og fikk utbetalt over 50.000 kroner, skriver Bladet Vesterålen.

Ifølge Midtre Hålogaland tingrett, hvor mannen sto tiltalt i fjor høst, var det i denne saken ikke snakk et beskjedent beløp. Men saken bygger i sin helhet på siktedes tilståelse ettersom det var siktede selv som kontaktet politiet og opplyste at han hadde gitt uriktig forklaring til politiet i 2020. 

– Han har nå erkjent forholdet og ønsker å gjøre opp for seg. Siktede er ikke tidligere straffet. Retten har, under noe tvil, i likhet med påtalemyndigheten kommet til at betinget fengselsstraff vil være en tilstrekkelig følbar reaksjon i denne saken. Retten mener at uten siktedes tilståelse ville straffen vært ubetinget fengsel, heter det i dommen.

Mannen dømmes til 21 dager betinget fengsel, og fullbyrding av straffen utsettes med ei prøvetid på to år. Han må også betale tilbake den utbetalte erstatning til forsikringsselskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også