Storebrand med økte vekstambisjoner

Konsernet forteller at de har ambisjoner om økte utbytter. 
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand presenterer deres vekstambisjoner frem mot 2025 | Foto: Storebrand
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand presenterer deres vekstambisjoner frem mot 2025 | Foto: Storebrand

Storebrand arrangerer i dag sin kapitalmarkedsdag hvor de presenterer sin strategiske retning og hvilke vekstambisjoner de har frem mot 2025. 

– Siden forrige kapitalmarkedsdag har Storebrand fortsatt utviklingen fra å være en norsk tilbyder av tjenestepensjon til å bli et bredt nordisk finanskonsern med tyngdepunkt på sparing og forsikring. Vi har levert tosifret organisk vekst, verdiskapende oppkjøp og en solvensratio på over 200 prosent. Våre ambisjoner om fortsatt vekst, og et høyere rentenivå fører til at Storebrand øker målet for egenkapitalavkastning, resultatskapning og kapitalutdeling til aksjonærer, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en pressemelding. 

Grefstad sier også at deres resultat for 2023 blir under hva de hadde forventet, mye grunnet ekstremvær, som vil påvirke det forventet resultat for året. Men han er samtidig tydelig på at de langsiktige resultatene er ambisiøse. 

– Storebrand nyter godt av underliggende markedsvekst. I pensjonsmarkedet har Storebrand har gått fra å være en leverandør av tradisjonell ytelsespensjon i Norge til salg av forsikringsprodukter, innskuddspensjon, kapitalforvaltning og andre kapitallette produkter i hele Norden. I tillegg bidrar høyere renter positivt til vår inntjeningsevne, gjennom økte finansresultater. 

– Storebrand opprettholder ambisjonen om å betale ut økende nominelle utbytter til aksjonærene. I tillegg har Storebrand økt ambisjonene om tilbakekjøp av egne aksjer til 1,5 milliarder kroner årlig og 12 milliarder innen utgangen av 2030, sier Grefstad. 

Konsernet lanserer følgende finansielle ambisjoner:

• Målet for egenkapitalavkastning økes fra 10 prosent til 14 prosent

• Ambisjon om 5 milliarder kroner i konsernresultat i 2025

• Ambisjon om stigende utbytter

• 1,5 milliarder kroner i årlige tilbakekjøp med ambisjon om 12 milliarder til og med 2030

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også