Holmgren: – Vi jobber for mer sirkulær tankegang og gjenbruk

Hever kondemneringsgrensen på biler til 80 prosent. 
Foto: Jeppe Maagaard Holm Finanswatch
Foto: Jeppe Maagaard Holm Finanswatch

Gjensidige jobber hardt med å kutte utslippene i selskapet, og nevner at de har nådd et kutt på 25 prosent så langt. Et lite stykke unna målet på 35 prosent innen 2025. Konsernsjef i Gjensidige, Geir Holmgren, har vært tydelig i sine mål etter at han tok over roret. 

– Til tross for at virksomheten blir stadig større, har vi allerede nådd 25 prosent kutt i utslippene. Vi jobber innovativt med bærekraft og sirkulær-økonomi, sa konsernsjef Geir Holmgren under Bilbransjens dager, ifølge BilFaget.

Avisen skriver at Gjensidige har gjort flere miljø- og kostnadsmessige grep. Et grep er heving av kondemnasjonsgrensen på biler til 80 prosent. Videre satser selskapet på salg til bildemontering og pilotprosjekter med formål om å øke antall reparasjoner og bruk av likeverdige bildeler.

– Vi jobber for mer sirkulær tankegang og gjenbruk, både på bilreparasjoner og andre ting. Dessuten tenker vi ombruk av materialer, aluminium og stål for eksempel, sier Holmgren. 

Gjensidige vil også, i takt med hva If opererer med, gi alle bildeler som går til gjenbruk en garanti på åtte år. Et strategisk avgjørelse med tanke på deres forsikringsportefølje på 790.000 biler, hvor alle biler nå vil gå til demontering i tilfeller hvor de tidligere har gått oppbygging. 

– Hvert år sender vi rundt 50.000 biler til verksted med kaskoskader. Det er én av grunnene til at vi er en viktig samarbeidspartner for store deler av bilbransjen, sa Holmgren 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også