Restaurantens toaletter må flyttes for å kunne forsikres

«Hans» ødela toalettene til restauranten Brygga ved Mjøsa. Nå må toalettanlegget flyttes om det skal kunne forsikres i fremtida. 
SKADER: Uværet Hans og påfølgende flom resulterte i mange skader på Østlandet.
SKADER: Uværet Hans og påfølgende flom resulterte i mange skader på Østlandet.

Uværet Hans og den påfølgende flommen resulterte i store vann- og kloakkskader på bygget som huser restauranten Brygga. Restaureringen av bygget, som eies av Gjøvik Båtforening, er i full gang, skriver Oppland Arbeiderblad. 

Kjelleren, med toalett- og sanitæranlegg som har blitt benyttet av både turister, personell og restaurantgjester, er totalskadd. Dette skaper utfordringer som må løses raskt. 

– Vi kan bygge opp igjen toalettene, men forsikringsselskapet har sagt at de da ikke vil forsikre dem for framtida med tanke på hvor utsatte de er for skader ved eventuell senere flom, sier nestleder i Gjøvik Båtforening, Hans Petter Brenni til Oppland Arbeiderblad. 

Behovet for et toalettanlegg i havneområdet er stort, og båtforeninga har derfor fridd til kommunen i håp om at de vil bli med på et samarbeid om å bygge et nytt anlegg høyere i terrenget, som vil være tilgjengelig for alle besøkende i området. 

Foreninga har fått tillatelse fra forsikringsselskapet om å omdisponere midler til restaurering av det gamle anlegget i kjelleren til et eventuelt nytt anlegg på bakkeplan, men om det skal kunne realiseres er de avhengige av at kommunen stiller seg positive til det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også