Gjensidige-sjefen sier Danmark vil spille nøkkelrolle i selskapets nye vekststrategi

Betydelig vekst i det danske markedet er et viktig steg på veien når Gjensidige skal bli det ledende forsikringsselskapet i Norden.
DEILIG Å VÆRE NORSK...: Gjensidiges konsernsjef Geir Holmgren planlegger å vokse betydelig via det danske markedet. | Foto: Jeppe Maagaard Holm Finanswatch
DEILIG Å VÆRE NORSK...: Gjensidiges konsernsjef Geir Holmgren planlegger å vokse betydelig via det danske markedet. | Foto: Jeppe Maagaard Holm Finanswatch

Gjensidige sikter mot et forsikringsteknisk resultat på 750 millioner kroner fra den danske virksomheten i 2026.

Det sa konsernsjef Geir Holmgren da han onsdag presenterte selskapets nye strategi på Gjensidiges kapitalmarkedsdag i Oslo.

– Samtidig skal vi styrke vår tilstedeværelse utenfor Norge. Vi vil ha et spesielt fokus på lønnsom vekst i Danmark. Vi vil se strategiske samarbeid på tvers av geografi for å skape vekst i hele konsernet, sier konsernsjefen.

Reorganisering

Geir Holmgren har ledet Gjensidige siden årsskiftet, da han tok over som konsernsjef etter Helge Leiro Baastad, som gikk av med pensjon etter 20 år som konsernsjef. 

I april i år gjennomførte Gjensidige en større reorganisering der den norske og danske virksomheten ble slått sammen til tre avdelinger: Privat, skade og næringsliv.

Organisasjonsendringen var den nye konsernsjefens første store grep og skulle styrke «aksen Danmark-Norge», som han uttrykte det i et intervju med danske FinansWatch i september. 

Dette fokuset ble understreket på dagens kapitalmarkedsdag, der konsernsjefen gjentatte ganger nevnte at selskapet fokuserer på å forsvare og utvikle markedsposisjonen i Norge og samtidig øke veksten i Danmark, der selskapet i dag er den fjerde største aktøren på markedet. 

– Vi prioriterer lønnsom vekst i Norge og Danmark. Det skyldes vår fantastiske underwritingkompetanse og våre prismodeller, sier konsernsjefen.

Flere oppkjøp

Gjendisige har vokst i det danske markedet de siste årene, blant annet gjennom en rekke oppkjøp. Selskapet har blant annet kjøpt Pensam Forsikring, Sønderjysk Forsikrings forretningsportefølje og Dansk Tandforsikring.

Gjensidiges nye strategi inneholder en rekke nye finansielle mål for de neste tre årene. 

I 2024 og 2025 skal Gjensidige ha en combined ratio på under 84 prosent. Forholdstallet uttrykker forholdet mellom skade- og driftskostnader og premieinntekter og forteller i utgangspunktet hvor effektiv forsikringsdrift et selskap har. I 2026 skal forholdstallet være under 82 prosent, mens det tidligere finansielle målet, som gjaldt for 2023, var 84 prosent. 

Med tanke på hvordan selskapet har levert de siste årene, virker ikke dette som et urealistisk mål. Gjensidige har nemlig hatt en combined ratio på 80,4 og 81,4 prosent i henholdsvis 2021 og 2022.

Ifølge konsernsjefen sørger ekstremvær for at selskapet har utfordringer med å levere på tidligere mål i år. Men Holmgren sier selskapet imidlertid vil levere «solide resultater» i årene som kommer.

– Vi har sterke forventninger til vår vekstplan og effektivitet. Vi er sikre på at vi kommer til å legge lista enda høyere i 2026, sa konsernsjefen, før han la til noen ord om et nytt finansielt mål som selskapet ikke tidligere har inkludert i sine strategiperioder.

Dette er et mål om et forsikringsresultat på over 7,5 milliarder kroner for hele konsernet og 750 millioner danske kroner i den danske delen av virksomheten i 2026.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også