Nytt gebyr for Autopass-brukerne – Fremtind vil tjene millioner

Vil koste fem kroner hver måned for alle de 1,9 millioner kundene til selskapet. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Kommersiell direktør i Fremtind Service, Svein Skovly, sier at det nye gebyret er nokså enkelt å forklare. 

– Bombrikken inneholder avansert elektronikk og prisen på brikkene har økt mer enn dobbelt så mye som konsumprisindeksen siste to år, sier han ifølge E24.

Han forteller videre at de tidligere i år ikke hadde noe planer om et gebyr, men at det nå vil være bedre for tilbudet til bilistene. 

– I februar sa vi at vi ikke hadde planer om månedlig betaling. Gjennom våren kom vi frem til at et lite månedlig gebyr er bedre for bilistene enn et større gebyr ved ny brikke eller erstatningsbrikke. De største utstederne har valgt ulike modeller. 

Han sier også at mye av grunnen til at et gebyr er viktig, er at de utstyrer kjøretøy med brikker, men som ikke betaler for dette. Derfor blir det dyrere for andre kunder. 

– Vi ser likevel ikke noe annet alternativ, gitt de store kostnadene vi har med brikker. Det er viktig å være oppmerksom på at vi også utstyrer alle kjøretøy som ikke betaler bompenger med brikker, og de gir oss null i inntekt. Eksempler på disse er buss i rute, ambassadebiler, utrykningskjøretøy, elvarebiler og el-lastebiler.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også