8 av 10 har tillit til værvarslerne

Gjensidige anslår at gode varslinger om uvær har spart samfunnet for mange millioner kroner, viser undersøkelse. 
SPARER SAMFUNNET: – Gode varslinger om uvær har spart samfunnet for store summer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
SPARER SAMFUNNET: – Gode varslinger om uvær har spart samfunnet for store summer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

43 prosent har stor tillit til meteorologene og i tillegg har 36 prosent en del tillit til dem, viser undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige. Det er kun 4 prosent som ikke har noen tillit. Under Hans fikk 17 prosent styrket tillit.

– Værvarslerne gjør en kjempejobb og har sterke bidrag for å unngå skader. Gode varslinger om uvær har spart samfunnet for store summer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige, i en pressemelding. 

Spesielt varslingstjenestene via varsom.no er veldig betydningsfulle for forsikringsselskapene for å få oppmerksomhet om varslet vær, opplyser forsikringsselskapet videre. I tillegg, det å navngi ekstremværene som de har gjort siden 1995, er et kraftfullt verktøy for å få samfunnet til å reagere når farlig vær er i vente.

– Vi vil også berømme gode nettsider for å få oversikt over farevarsler og nivåer på både varsom.no og yr.no. Vi anser værvarslerne som gode venner i tøffe værtider, fastslår Rysstad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også