Stadig nye skademeldinger etter «Hans»

Tryg registrerte 96 nye skademeldinger sist uke knyttet til «Hans» og det påfølgende styrtregnet i Oslo og Viken.
Drammenselva gikk over sine bredder i august og forårsaket mange vannskader. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Drammenselva gikk over sine bredder i august og forårsaket mange vannskader. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Skademeldinger som følge av uværet «Hans» fortsetter å tikke inn hos forsikringsselskapene. Ifølge en pressemelding fra Tryg kom det inn 96 nye skademeldinger i forrige uke, som gir en foreløpig total på 2309 skademeldinger knyttet til Hans og styrtregnet i Oslo og Viken kort tid etter. 

For Hans alene er skadetallet til Tryg 1659 skader, hvorav 1129 er vannintregning i bygninger og skade på innbo. I tillegg er det registrert 123 skader knyttet til næringsliv, 115 bilskader, 12 båtskader og 280 reiseskader. 

– Antallet skader etter «Hans» har økt med 96 siste uka, så det tikker fremdeles inn daglige nye skadesaker, men trykket har dempet seg. Mange av skadene vil kunne bli dekket av Naturskadepoolen. I tillegg er det flere store skader på biler og campingvogner, hvor vi trolig må kondemnere en del av dem, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg i meldingen.

Styrtregnet i Oslo og Viken etter Hans har gitt 650 skadesaker, men her kommer det ikke lenger inn særlig mange skader. Totalt har Tryg registrert 650 skadesaker knyttet til styrtregnet, hvorav 337 er vannskader på bolig. 

– Det spesielle her er at det er en god del skader i samme bygninger som ble rammet av «Hans», såkalte doble skader. Også for styrtregnet vil mange skader kunne dekkes av Naturskadepoolen. Vårt takstapparat har jobbet på høygir siden ekstremværet slo inn, hvor vi har besiktiget skadene og fått satt i gang tørking og rehabilitering, og bare for «Hans» har vi nå lukket i underkant av 500 skadesaker, sier Brandeggen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også