Hundrevis av skademeldinger etter styrtregn

Både Fremtind og Gjensidige har fått inn flere skademeldinger etter regnværet over Sør-Norge.
Vannskader inne i hus. | Foto: Fremtind
Vannskader inne i hus. | Foto: Fremtind

Torsdag formiddag kom Fremtind Forsikring ut med tall på at forsikringsselskapet har registrert 102 skader relatert til nedbøren som kom over helgen.

– Siden 25. juli har vi registrert 102 skader som følge av nedbør og flom. Det er aller flest skader som følge av utette tak og bygninger, i tillegg til vann i kjellere. Skadene har en snittsum på rundt 50.000 kroner, sier kommunikasjonssjef Anette Grønby Rein i Fremtind i en pressemelding.

Gjensidige kom på sin side ut med en pressemelding tidligere i uken, tirsdag, der forsikringsselskapet skrev om 20 skademeldinger, men at man ventet flere. Nå har selskapet kommet ut med tall til NTB, på at det er registrert omtrent 150 skademeldinger.

– Tatt i betraktning de mange farevarslene som har vært for styrtregn den siste tiden, har dette hittil gått bra, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

– Men når det først smeller kan styrtregn føre til omfattende og svært kostbare skader, spesielt når det slår til i tett befolkede områder. Snittskade for denne type hendelse varierer mellom 50.000 og 100.000 kroner. Bare en kjeller kan koste en halv million å pusse opp, legger han til.

Tryg Forsikring har også mottatt flere skademeldinger etter regnværet og kommunikasjonssjef Ole Irgens sier til NRK at de regner med å se skader på minst 3 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også